Świderki kolorowe z mięsem mielonym

Składniki:
•    2 opakowania makaronu Świderki kolorowe (500 g)
•    1 kg mięsa mielonego
•    ząbek czosnku
•    2 cebule
•    3 papryki (czerwona, zielona i żółta)
•    duży pomidor
•    20 dag pieczarek
•    kilka łyżeczek przecieru pomidorowego
•    przyprawy: sól, pieprz, majeranek, ostra papryka, czosnek

Przygotowanie:
Mięso mielone podpiec na teflonowej patelni. Dodać drobno pokrojoną cebulę i czosnek. Podpiec. Paprykę i pomidora pokroić, dodać do mięsa. Na koniec dodać starte na grubej tarce pieczarki. Poddusić kilka minut, doprawić kilkoma łyżeczkami przecieru pomidorowego i ziołami.
Makaron ugotować al dente. Wyłożyć na talerz, na wierzch nałożyć przygotowany sos.
Jeśli ktoś lubi gorące danie można posypać startym żółtym serem. Ser ładnie się roztopi nadając potrawie odmienny charakter.