Potrójne musli ze zmielonego orkiszu, owsa i jęczmienia

Składniki:
•    10 łyżek stołowych potrójnego śrutu zbożowego
•    1 kubek kefiru lub zsiadłego mleka
•    1 banan
•    2 duże gruszki
•    1 kiwi
•    1 pomarańcza
•    1 duże jabłko
•    4 łyżki stołowe posiekanych orzechów włoskich
•    4 łyżki stołowe wiórków kokosowych
•    4 łyżki miodu lub syropu klonowego

Przygotowanie:
Śrut zalać wodą na gęstą, płynną masę i odstawić pod przykryciem na 5-12 godzin. Otrzymaną masę wymieszać z miodem i kefirem. Wiórki kokosowe i orzechy oraz rozdrobnione owoce ułożyć na spodzie miski, a na wierzch wlać przygotowaną wcześniej masę śrutową. Całość można udekorować bitą śmietaną.