Musli ze zmielonego ziarna orkiszu

Składniki:
•    8 łyżek stołowych śrutu orkiszowego lub płatki orkiszowe
•    4 łyżki stołowe rodzynek (najlepiej nie siarkowanych)
•    duże jabłko
•    1 banan
•    łyżki stołowe posiekanych i zrumienionych migdałów
•    100 ml śmietany (może być ubita)
•    200 g owoców (w zależności od pory roku)
•    ½ łyżeczki cukru waniliowego i szczyptę cynamonu
•    4 łyżki stołowe miodu

Przygotowanie:
Śrut orkiszowy zmieszać z wodą na gęstą, płynną masę. Odstawić na 12 godzin (najlepiej na noc). Rodzynki zamoczyć w wodzie na ok. godzinę. Do masy śrutowej dodać miód, przyprawy, odsączone rodzynki i wszystko wymieszać. Na koniec dodać drobno pokrojone owoce i śmietanę. Jeszcze raz delikatnie wymieszać i posypać zrumienionymi migdałami.