Intensywnie czekoladowe brownie z mąką orkiszową

brownie z truskawkami na talerzyku, obok pełnoziarnista mąka orkiszowa NIRO Bio

Poczęstuj kogoś kawałkiem tego brownie, a z pewnością będzie błagał o więcej!

Składniki:

Przygotowanie:

Białą i mleczną czekoladę pokroić na malutkie kawałeczki, gorzka czekoladę roztopić razem z masłem w garnku i ochłodzić.

Jajka ubić z cukrem, mąkę zmieszać z kakao w osobnej misce.

Następnie roztopioną ostudzoną czekoladę wlewamy do ubitych jajek, dobrze wszystko mieszamy, dodajemy stopniowo mąkę z kakao.

Mieszamy na jednolitąa masę, dodajemy pokrojone kawałeczki czekolady.

Wykładamy na blaszkę do pieczenia (20 cm x 20 cm) wyłożoną papierem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez ok 30-35 min. Wkładamy drewniany patyczek w środek żeby sprawdzić czy ciasto jest gotowe. Patyczek nie może być zbyt mokry, ale ciasto po upieczeniu musi być dosyć wilgotne.

Smacznego!