Świeże chleby i bagietki do samodzielnego podpiekania są innowacją wśród bezglutenowych produktów. Smaczne i świeże – mają kilkutygodniową datę ważności. Smakują wyśmienicie po krótkim podpieczeniu w piekarniku.
Bio Ciabatta z pomidorami – NOWOŚĆ
Delikatny przecier pomidorowy i suszone na słońcu pomidory nadają jej świeży, śródziemnomorski smak. Mocno pomidorowa, świetnie smakuje z dodatkami lub bez.
Skład: 29% skrobia kukurydziana*, woda, naturalny zakwas ryżowy* (mąka ryżowa*, woda), 7% suszone pomidory*, olej słonecznikowy*, mąka lniana*, mąka ryżowa*, 3% mąka kukurydziana*, łuski płesznika*, białko grochowe, dekstroza*, drożdże*, sól morska, 1% przecier pomidorowy*, substancja zagęszczająca: guma guar*, guma ksantanowa, przyprawy*.
Bio bagietka biała – NOWOŚĆ
Bio bezglutenowa bagietka biała. Delikatna, pyszna, idealna na śniadanie lub przekąskę w ciągu dnia. Z dodatkami lub bez stanowi wspaniały posiłek.
Skład: woda, 28% skrobia kukurydziana*, naturalny zakwas ryżowy* (mąka ryżowa*, woda), płatki z prosa*, mąka lniana*, olej słonecznikowy*, 2% mąka kukurydziana*, mąka ryżowa*, łuski płesznika*, białko grochowe, dekstroza*, sól morska, drożdże*, substancje zagęszczające: guma guar*, guma ksantanowa, przyprawy*.
Bio chleb ziarnisty ze słonecznikiem
Świeży chleb z dodatkiem słonecznika o delikatnym orzechowym smaku. Idealny o każdej porze dnia.
Skład: woda, 30% skrobia kukurydziana*, naturalny zakwas ryżowy* (mąka ryżowa*, woda), 6% nasiona słonecznika*, mąka ryżowa*, 3% mąka kukurydziana*, olej słonecznikowy*, dekstroza, łuski płesznika*, białko grochowe, błonnik jabłkowy*, sól morska, drożdże, substancja zagęszczająca: guma guar, guma ksantanowa, przyprawy*
Bio chleb Rustico z amarantusem
Świeżo wypiekany – pyszny i kuszący. Z ziarnami amarantusa, bogatymi w błonnik.
Skład: woda, 24% skrobia kukurydziana*, 11% pełnoziarnista mąka amarantusowa*, naturalny zakwas ryżowy* (mąka ryżowa*, woda), siemię lniane*, nasiona słonecznika*, sezam*, olej słonecznikowy*, mąka ryżowa*, łuski płesznika*, błonnik jabłkowy*, białko grochowe, dekstroza*, drożdże*, sól morska, substancja zagęszczająca: guma guar*, guma ksantanowa, przyprawy*.
Bio chleb ciemny z miłką abisyńską (teff)
Tradycyjny chleb – smaczny i chrupiący. Stare zboże Teff (miłka abisyńska) nadaje główny smak a pestki dyni go podkreślają.
Skład: woda, 24% skrobia kukurydziana*, naturalny zakwas ryżowy* (mąka ryżowa*, woda), 6% pestki dyni*, 5% mąki teff*, mąka lniana* błonnik jabłkowy*, olej słonecznikowy*, łuski płesznika*, białko grochowe, sól morska, ekstrakt słodowy*, substancja zagęszczajaca: guma guar*, guma ksantanowa, drożdże*, przyprawy*.
Bio chleb Chia + Quinoa
Skład: woda, skrobia kukurydziana*, naturalny zakwas ryżowy* (mąka ryżowa*, woda), 9% pełnoziarnista mąka z quinoa*, 4% ziarna chia*, pestki dyni*, sezam*, olej słonecznikowy*, mąka kukurydziana*, mąka ryżowa*, słonecznik*, babka płesznika*, mąka lniana*, białko grochowe, dekstroza*, sól morska, drożdże*, substancja zagęszczająca: guma guar*, guma ksantanowa, przyprawy*
Bio Ciabatta z oliwkami
Włoski klasyk wzbogacony zielonymi i czarnymi oliwkami. Po prostu zamknąć oczy i rozkoszować się smakiem.
Skład: woda, 28% skrobia kukurydziana*, naturalny zakwas ryżowy* (mąka ryżowa*, woda), 6% oliwki* (czarne i zielone oliwki*), mąka lniana*, olej słonecznikowy*, mąka ryżowa*, 3% mąka kukurydziana*, łuski płesznika*, białko grochowe, dekstroza*, drożdże*, sól morska, substancja zagęszczająca: guma guar*, guma ksantanowa
Bio bagietka z cebulą i szczypiorkiem
Skład: woda, 25% skrobia kukurydziana*, naturalny zakwas ryżowy* (mąka ryżowa*, woda), 6 % cebula*, płatki z prosa*, mąka lniana*, 2 % mąka kukurydziana*, olej słonecznikowy*, mąka ryżowa, babka płesznika*, białko grochowe, dekstroza*, przyprawy*, drożdże*, 0,5% szczypiorek*, substancja zagęszczająca: guma guar*, guma ksantanowa, sól morska.
Bio Bagietka klasyczna
Bio bezglutenowa bagietka klasyczna o francuskim charakterze – pyszna i łagodna w smaku, idealna do każdego posiłku lub jako przekąska w ciągu dnia.
Skład: woda, 28% skrobia kukurydziana*, naturalny zakwas ryżowy* (mąka ryżowa*, woda), płatki z prosa*, mąka lniana*, olej słonecznikowy*, 3% mąki kukurydzianej*, mąka ryżowa*, łuski płesznika*, białko grochowe, dekstroza*, sól morska, drożdże*, substancja zagęszczająca: guma guar*, guma ksantanowa, przyprawy*
Bio Bagietka rustykalna
Rustykalna bagietka wzbogacona mąką lnianą o oryginalnym smaku.
Skład: woda, 26% skrobia kukurydziana*, naturalny zakwas ryżowy* (mąka ryżowa*, woda), 4% mąki lnianej*, błonnik jabłkowy*, olej słonecznikowy*, mąka ryżowa*, 3% mąka kukurydziana*, łuski płesznika*, białko grochowe, sól morska, drożdże*, substancja zagęszczająca: guma guar*, guma ksantanowa, przyprawy*
Bio Bagietka ziarnista
Ziarnista bagietka o orzechowym smaku wzbogacona nasionami lnu i sezamu.
Skład: woda, 23% skrobia kukurydziana*, naturalny zakwas ryżowy* (mąka ryżowa*, woda), 4% sezam*, 4% len*, mąka lniana*, błonnik jabłkowy*, olej słonecznikowy*, mąka ryżowa*, 2% mąka kukurydziana*, łuski płesznika*, białko grochowe, sól morska, drożdże*, substancja zagęszczająca: guma guar*, guma ksantanowa, przyprawy*
* Składniki pochodzące z uprawy ekologicznej