Ziarna Canihua – bezglutenowe

Bezglutenowe ziarna canihua to wyjątkowy, bogaty w składniki odżywcze surowiec. Canihua jest małym, kulistym ziarnem pochodzącym z Peru o czekoladowo-brązowym kolorze. Ta wyjątkowa ziołopodobna roślina osiąga wysokość ok. 30 cm. Charakteryzuje się tym, że rośnie tylko na terenach położonych na wysokości 4000 m n.p.m. Canihua jest ceniona za doskonałe białko roślinne, dużą zawartość błonnika oraz składników mineralnych, takich jak: żelazo – dla krwi, cynk – dla wzmocnienia układu odpornościowego oraz kwas foliowy, który jest niezwykle ważny dla ciężarnych kobiet.

 

Bio CanihuaEkologiczne bezglutenowe ziarna Canihua

Ziarna Canihua można gotować w całości i używać w formie kaszki np. jako pyszny farsz lub w zmielonej formie dodawać do ciasta na wafle albo po postu zmieszać z mlekiem… idealnie zastępuje kakao!

Skład: Ziarna canihua*

 

Bio Canihua-PopsPrażone ziarna Canihua - bezglutenowe i elokogiczne

Prażone ziarna Canihua produkowane podobnie jak popcorn. Charakteryzują się orzechowo-czekoladowym aromatem. Smakują świetnie zarówno z musli, z sałatą, z jogurtem albo po prostu bez niczego.

Skład: dmuchane ziarna canihua*

 

* Składniki pochodzące z uprawy ekologicznej