Makarony bezglutenowe i spody do pizzy

Gluten jest używany jako substancja wiążąca w makaronach, dlatego makaron bezglutenowy często się rozgotowuje. Dzięki specjalnie opracowanej recepturze bazującej na mące kukurydzianej, firmie Schnitzer udało się stworzyć wysokiej jakości makaron bezglutenowy, który nie różni się swoimi właściwościami od makaronu tradycyjnego.

 

Bio kukurydziane Spirelli Trzy Kolory

Zabawne, kolorowe spiralki są uwielbiane nie tylko przez dzieci. Dodatek ekologicznych warzyw nadaje im niepowtarzalny wygląd i smak.

Skład: 79% mąka kukurydziana*, 19% mąka ryżowa*, 1% mąka szpinakowa*, 1% czerwone buraki. 

 

 

Bio kukurydziane Wstążki

Złoty kolor i jedyny w swoim rodzaju smak. Zawsze odpowiednie do ekskluzywnych dań.

Skład:  80% mąka kukurydziana*, 20% mąka ryżowa*

 

 

Bio kukurydziane Spaghetti

Najbardziej popularne ze wszystkich makaronów – Spaghetti – również w formie bezglutenowej.

Skład: 80% mąka kukurydziana*, 20% mąka ryżowa*

 

 

Bio bezglutenowy spód do pizzyBezglutenowy ekologiczny spód do pizzy

Obłożyć świeżymi dodatkami, upiec w piekarniku i delektować się rajskim smakiem.

Skład: woda, 31% skrobia kukurydziana*, 14% mąka kukurydziana*, naturalny zakwas ryżowy* (mąka ryżowa*, woda), olej słonecznikowy*, łuski płesznika*, białko grochowe*, mąka lniana*, dekstroza*, sól morska, proszek do pieczenia – kamień winny* (skrobia kukurydziana*, substancja zakwaszająca: winian potasu, substancja spulchniająca: soda oczyszczona), błonnik jabłkowy*, substancja zagęszczająca: guma guar*, guma ksantanowa, przyprawy*

 

 

* Składniki pochodzące z uprawy ekologicznej