Bio makaron pełnoziarnisty Spirelli

Makaron pełnoziarnisty Spirelli ze świeżego pełnego przemiału. Wyprodukowany ze świeżo zmielonej mąki orkiszowej, bez dodatku jaj i soli.

Bio orkiszowy makaron pełnoziarnisty Spirelli firmy NIROSkładniki: świeżo zmielona mąka orkiszowa* (100%), woda

*z rolnictwa ekologicznego

Wartość odżywcza (w 100 g):
Wartość energetyczna (energia): 1356 kJ / 322 kcal
Tłuszcz: 1,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 60,3 g
w tym cukier: 0,3 g
Błonnik: 10 g
Białko: 17 g
Sól: 0,015 g (zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu).

Alergeny: Na tej samej linii produkcyjnej wytwarza się produkty z żyta* i owsa*.

Nr artykułu    4277PL
Masa netto     400 g
Ilość szt. w kartonie    15Bio makaron orkiszowy Spirelli firmy NIRO
Ilość kartonów na warstwie    8
Ilość kartonów na palecie    48
PKWiU    10.73.11.0
Stawka VAT    5 %
EAN dla opakowania    5908259954028
Przydatność do spożycia od daty produkcji    2 lata

Szukaj przepisu na makaron (kliknij tutaj)

powrót do kategorii produktu

Zobacz w sklepie

 


Świderki z tuńczykiem w sosie curry

Składniki:

  • 200 g orkiszowych pełnoziarnistych świderek
  • 1 średnia czerwona cebula pokrojona w piórka
  • puszka tuńczyka sałatkowego w sosie własnym
  • pół pomidora pokrojonego w kosteczkę
  • 150 ml śmietany 12 lub 18%
  • 2 łyżeczki curry
  • łyżka oliwy z oliwek

Przygotowanie:

Na oliwie przesmażyć czerwoną cebulę do czasu, aż zmięknie. Dodać do niej odsączonego z zalewy tuńczyka, śmietanę, curry i pomidora. Całość smażyć razem przez ok 5 minut. Podać z ugotowanym makaronem.

Przepis przygotowała Pani Alicja Pogonowska (www.kuchniaalisz.blogspot.com)

Więcej przepisów znajdziesz (tutaj)