Bio makaron pełnoziarnisty Spaghetti

Makaron pełnoziarnisty Spaghetti ze świeżego pełnego przemiału. Wyprodukowany ze świeżo zmielonej mąki orkiszowej, bez dodatku jaj i soli.

Bio orkiszowy makaron pełnoziarnisty Spaghetti firmy NIROSkładniki: świeżo zmielona mąka orkiszowa* (100%), woda

*z rolnictwa ekologicznego

Wartość odżywcza (w 100 g):
Wartość energetyczna (energia): 1356 kJ / 322 kcal
Tłuszcz: 1,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 60,3 g
w tym cukier: 0,3 g
Błonnik: 10 g
Białko: 17 g
Sól: 0,015 g (zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu).

Alergeny: Na tej samej linii produkcyjnej wytwarza się produkty z żyta* i owsa*.

Nr artykułu    4274PL
Masa netto     400 g
Ilość szt. w kartonie    15
Ilość kartonów na warstwie    8
Ilość kartonów na palecie    48
PKWiU    10.73.11.0
Stawka VAT    5 %
EAN dla opakowania    5908259954011
Przydatność do spożycia od daty produkcji    2 lata
 
powrót do kategorii produktu

Zobacz w sklepie

 


Spaghetti z pieczonymi pomidorkami, łososiem i fetą

Składniki na 2 porcje:

  • 200g  orkiszowego pełnoziarnistego spaghetti
  • 10 pomidorków koktajlowych
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 ząbki czosnku
  • 125g łososia wędzonego na gorąco
  • 4 łyżeczki fety

Przygotowanie:

Pomidorki przekroić na połówki, wymieszać z oliwa z oliwek i piec razem z czosnkiem (w łupinach) przez 10 minut w 180 stopniach. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu i wymieszać z gotowymi pomidorkami i obranym, posiekanym czosnkiem. Całość podać z kawałkami łososia i pokruszonym serem feta.

Przepis przygotowała Pani Alicja Pogonowska (www.kuchniaalisz.blogspot.com)

Więcej przepisów znajdziesz (tutaj)