Swieże chleby i bagietki do samodzielnego podpieczenia

Świeże chleby i bagietki do samodzielnego podpiekania są innowacją wśród bezglutenowych produktów. Smaczne i świeże – mają kilkutygodniową datę ważności. Smakują wyśmienicie po krótkim podpieczeniu w piekarniku.

 

Bio Ciabatta z pomidoramiNOWOŚĆ

Delikatny przecier pomidorowy i suszone na słońcu pomidory nadają jej świeży, śródziemnomorski smak. Mocno pomidorowa, świetnie smakuje z dodatkami lub bez.

Skład: 29% skrobia kukurydziana*, woda, naturalny zakwas ryżowy* (mąka ryżowa*, woda), 7% suszone pomidory*, olej słonecznikowy*,  mąka lniana*, mąka ryżowa*, 3% mąka kukurydziana*, łuski płesznika*, białko grochowe, dekstroza*, drożdże*, sól morska, 1% przecier pomidorowy*,  substancja zagęszczająca: guma guar*, guma ksantanowa, przyprawy*.

 

Bio bagietka białaNOWOŚĆ

Bio bezglutenowa bagietka biała. Delikatna, pyszna, idealna na śniadanie lub przekąskę w ciągu dnia. Z dodatkami lub bez stanowi wspaniały posiłek.

Skład: woda, 28% skrobia kukurydziana*, naturalny zakwas ryżowy* (mąka ryżowa*, woda), płatki z prosa*, mąka lniana*, olej słonecznikowy*, 2% mąka kukurydziana*, mąka ryżowa*, łuski płesznika*, białko grochowe, dekstroza*, sól morska, drożdże*, substancje zagęszczające: guma guar*, guma ksantanowa, przyprawy*.

Bio chleb ziarnisty ze słonecznikiemGF_Aufbackbrote_Granello_Art.Nr. 4522

Świeży chleb z dodatkiem słonecznika o delikatnym orzechowym smaku. Idealny o każdej porze dnia.

Skład: woda, 30% skrobia kukurydziana*, naturalny zakwas ryżowy* (mąka ryżowa*, woda), 6% nasiona słonecznika*, mąka ryżowa*, 3% mąka kukurydziana*, olej słonecznikowy*, dekstroza, łuski płesznika*, białko grochowe, błonnik jabłkowy*, sól morska, drożdże, substancja zagęszczająca: guma guar, guma ksantanowa, przyprawy*

Bio chleb Rustico z amarantusemGF_Aufbackbrote_Rustico_Art.Nr. 4523

Świeżo wypiekany – pyszny i kuszący. Z ziarnami amarantusa, bogatymi w błonnik.

Skład: woda, 24% skrobia kukurydziana*, 11% pełnoziarnista mąka amarantusowa*, naturalny zakwas ryżowy* (mąka ryżowa*, woda), siemię lniane*, nasiona słonecznika*, sezam*, olej słonecznikowy*, mąka ryżowa*, łuski płesznika*, błonnik jabłkowy*, białko grochowe, dekstroza*, drożdże*, sól morska, substancja zagęszczająca: guma guar*, guma ksantanowa, przyprawy*.

Bio chleb ciemny z miłką abisyńską (teff)GF_Aufbackbrot_BlackForest_Art.Nr. 4524

Tradycyjny chleb – smaczny i chrupiący. Stare zboże Teff (miłka abisyńska) nadaje główny smak a pestki dyni go podkreślają.

Skład: woda, 24% skrobia kukurydziana*, naturalny zakwas ryżowy* (mąka ryżowa*, woda), 6% pestki dyni*, 5% mąki teff*, mąka lniana* błonnik jabłkowy*, olej słonecznikowy*, łuski płesznika*, białko grochowe, sól morska, ekstrakt słodowy*, substancja zagęszczajaca: guma guar*, guma ksantanowa, drożdże*, przyprawy*.

 

Bio chleb Chia + QuinoaGF_Aufbackbrot_Chia_Art.Nr. 4525

Skład: woda, skrobia kukurydziana*, naturalny zakwas ryżowy* (mąka ryżowa*, woda), 9% pełnoziarnista mąka z quinoa*, 4% ziarna chia*, pestki dyni*, sezam*, olej słonecznikowy*, mąka kukurydziana*, mąka ryżowa*, słonecznik*, babka płesznika*, mąka lniana*, białko grochowe, dekstroza*, sól morska, drożdże*, substancja zagęszczająca: guma guar*, guma ksantanowa, przyprawy*

 

 

Bio Ciabatta z oliwkamiGF_Ciabatta_Olive_Art.Nr. 4560

Włoski klasyk wzbogacony zielonymi i czarnymi oliwkami. Po prostu zamknąć oczy i rozkoszować się smakiem.

Skład: woda, 28% skrobia kukurydziana*, naturalny zakwas ryżowy* (mąka ryżowa*, woda), 6% oliwki* (czarne i zielone oliwki*), mąka lniana*, olej słonecznikowy*, mąka ryżowa*, 3% mąka kukurydziana*, łuski płesznika*, białko grochowe, dekstroza*, drożdże*, sól morska,  substancja zagęszczająca: guma guar*, guma ksantanowa

 

 

 

 

Bio bagietka z cebulą i szczypiorkiemGF_Baguette_OnionChive_Art.Nr. 4557

Skład: woda, 25% skrobia kukurydziana*, naturalny zakwas ryżowy* (mąka ryżowa*, woda), 6 % cebula*, płatki z prosa*, mąka lniana*, 2 % mąka kukurydziana*, olej słonecznikowy*, mąka ryżowa, babka płesznika*, białko grochowe, dekstroza*, przyprawy*, drożdże*, 0,5% szczypiorek*, substancja zagęszczająca: guma guar*, guma ksantanowa, sól morska.

 

 

Bio Bagietka klasycznaGF Baguette Classic Folie_Art.Nr. 4562

Bio bezglutenowa bagietka klasyczna o francuskim charakterze – pyszna i łagodna w smaku, idealna do każdego posiłku lub jako przekąska w ciągu dnia.

Skład: woda, 28% skrobia kukurydziana*, naturalny zakwas ryżowy* (mąka ryżowa*, woda), płatki z prosa*, mąka lniana*, olej słonecznikowy*, 3mąki kukurydzianej*, mąka ryżowa*, łuski płesznika*, białko grochowe, dekstroza*, sól morska, drożdże*, substancja zagęszczająca: guma guar*, guma ksantanowa, przyprawy*

 

 

Bio Bagietka rustykalnaGF Baguette Rustic Folie_Art.Nr.4563

Rustykalna bagietka wzbogacona mąką lnianą o oryginalnym smaku.

Skład: woda, 26% skrobia kukurydziana*, naturalny zakwas ryżowy* (mąka ryżowa*, woda), 4% mąki lnianej*, błonnik jabłkowy*, olej słonecznikowy*, mąka ryżowa*, 3% mąka kukurydziana*, łuski płesznika*, białko grochowe, sól morska, drożdże*, substancja zagęszczająca: guma guar*, guma ksantanowa, przyprawy*

 

 

Bio Bagietka ziarnistaGF Baguette Grainy Folie_Art.Nr.4564

Ziarnista bagietka o orzechowym smaku wzbogacona nasionami lnu i sezamu.

Skład: woda, 23% skrobia kukurydziana*, naturalny zakwas ryżowy* (mąka ryżowa*, woda), 4% sezam*, 4% len*, mąka lniana*, błonnik jabłkowy*, olej słonecznikowy*, mąka ryżowa*, 2% mąka kukurydziana*, łuski płesznika*, białko grochowe, sól morska, drożdże*, substancja zagęszczająca: guma guar*, guma ksantanowa, przyprawy*

 

* Składniki pochodzące z uprawy ekologicznej